Van Noorloos Cascobouw is gespecialiseerd in het bouwen van aluminium constructies met meer dan 25 jaar ervaring in de maritieme sector. Klanten van het bedrijf zijn grote scheepsbouwers. Van Noorloos is al meer dan twintig jaar klant van EQIN en heeft een vestiging in Werkendam en sinds een jaar ook in Hardinxveld Giessendam.

Fabian van Noorloos runt Van Noorloos Cascobouw samen met zijn vader. “We maken scheepscasco’s, accommodaties en equipment voor met name schepen. Dat zijn schepen van allerlei verschillende uitvoeringen en formaten. De grootste uitdaging voor de bouw van jachten tot 500gt is toch wel het recht en strak houden van de plaatvelden en het lassen van de extrusiedekken. En de steeds lichter uitgevoerde constructies die moeten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen; alle landen en stuiken worden gecontroleerd met röntgenfoto’s.
Ik kan wel zeggen dat wij daarin expert zijn. Onze lassers gebruiken daarvoor uitsluitend de nieuwe Fronius TPSi’s omdat die daar uitermate geschikt voor zijn. Deze lasapparaten ondersteunen onze lassers maximaal bij het maken van deze uiterst gevoelige lassen met de speciale lasdraden.”

“Wij gebruiken al ruim twintig jaar uitsluitend Fronius lasapparaten in ons bedrijf, eerst via Interlas en nu al weer jaren via EQIN. Dat is een bewuste keuze, omdat ze zo gebruiksvriendelijk zijn. Neem bijvoorbeeld de overzichtelijke touchscreen displays en op overall lasbeeld geven ze het beste resultaat. We hebben ook andere merken getest, maar die leveren duidelijk een minder eindresultaat.Bovendien moeten onze lassers bij het maken van de casco’s in veel verschillende posities lassen. Een groot voordeel van de Fronius apparaten is dat ze zich vanzelf aanpassen aan de omstandigheden en zo heel goed meegaan in de vele overgangen die ze dan moeten maken. Het is eigenlijk gewoon zo dat onze ervaren lassers het niet zouden accepteren als we met een ander merk dan Fronius aankomen.”

“De service van EQIN is super! Zij zijn de enige die Fronius apparatuur verkoopt en verhuurt in Nederland. Door hen blijven we aangesloten op de nieuwste lastechnieken en dat is voor ons heel belangrijk. Ook als we bijvoorbeeld een storing hebben, hoeven we maar te bellen en dan staat de servicemonteur snel op de stoep. We hebben op dit moment meer dan 50 lasapparaten in ons bedrijf. Een deel daarvan hebben we gekocht, maar toen we recent onze vestiging in Hardinxveld openden, hadden we snel extra machines nodig. De huuroplossing van EQIN was voor ons de perfecte oplossing om snel onze lascapaciteit uit te breiden.”