De Oostenrijkse technologieleider Fronius heeft zijn assortiment handmatige lasapparatuur uitgebreid met drie apparaten voor het TIG-lassen. De MagicWave 230i, 190 en TransTig 230i. Deze interactieve TIG lasmachines zijn nu exclusief bij EQIN verkrijgbaar.

De machines zijn bijzonder handzaam, krachtig en stil. En dankzij hun snelle processoren bereiken ze altijd precies de stroomsterkte die de hoogst mogelijke boogstabiliteit met de laagst mogelijke geluidsemissie garandeert. Met de intuïtieve menunavigatie vindt de gebruiker met slechts een paar stappen de juiste parameters, zodat hij zich op zijn werk kan concentreren; en een zuivere lasnaad kan realiseren. Veelzijdig toepasbare stroombron voor wissel- en gelijkstroom-lassen.

Of het nu gaat om leidingen of vaten, de verwerking van roestvrij staal of de reparatie en onderhoud van voertuigen: de nieuwe TIG-lasmachines van Fronius zijn geschikt voor een brede reeks toepassingen. De krachtigste stroombron is de MagicWave 230i voor wisselstroom-lassen. Het speciale voordeel: hij kan via Bluetooth-, wifi- en NFC-technologie communiceren en verbinding maken met andere apparaten. De wisselstroombron is verkrijgbaar met gas- en waterkoeling en vormt de optimale keuze voor een brede reeks toepassingen. De MagicWave 190 is iets minder krachtig en bestemd voor het lassen van materialen zoals staal, roestvrij staal en aluminium.


Lichtgewicht voor gelijkstroom-lassen

In de nieuwe serie is ook de TransTig 230i voor gelijkstroom-lassen verkrijgbaar. Met een gewicht van slechts 15,9 kg is het apparaat bijzonder licht. De handlasmachine is geschikt voor alle laswerkzaamheden met uitzondering van aluminium. De stroombron is, net zoals bij de MagicWave 230i, optioneel met waterkoeling verkrijgbaar. Via Bluetooth, wifi en NFC kan de TransTig 230i ook draadloos verbinding maken met apparaten zoals een intelligente lashelm, een afstandsbediening of zelfs de smartphone.

Optimale aanpassing aan de gebruiker

Het meertalige bedieningsconcept van de handlasmachines met een volledig grafisch display van 4,3 inch zorgt voor intuïtieve en zeer eenvoudige bediening. Met de knop voor favorieten kunnen lassers gemakkelijk parameters die ze vaak gebruiken openen en instellen. Het modulaire ontwerp biedt een bijzonder voordeel: gebruikers kunnen de apparaten desgewenst met verschillende functiepakketten uitbreiden. Deze omvatten de job-functie, die tot 999 jobs tegelijkertijd kan opslaan, het
PulsPro-pakket voor de uitgebreide puls functionaliteit, de aanvullende documentatie van gegevens en Limit Monitoring. Laatstgenoemde functie helpt de gebruiker om een gedefinieerd parametervenster te creëren en om aan bepaalde lasparameters te voldoen. USB-aansluitingen maken het mogelijk om software-updates uit te voeren en lasgegevens te documenteren.

Nieuwe TIG-lastoorts voor nauwkeurige hantering

Fronius heeft ook de lastoortsen opnieuw ontworpen: een ergonomische handgreep, standaard gecombineerd met een wisselsysteem voor het toortslichaam, verhoogt het comfort en zorgt voor een nog nauwkeurigere hantering. De geïntegreerde, krachtige LED zorgt voor efficiënte verlichting van het gebied rondom de lasnaad. Hierdoor kan de lasser zich concentreren op zijn taken en uitstekende resultaten bereiken.