Met het ‘slaan van de eerste paal’ op 16 april is gestart met de nieuwbouw van het EQIN hoofdkantoor in de Botlek Rotterdam. Concrete aanleiding voor de nieuwbouw is de aanleg van het Theemswegtracé op de locatie van het huidige hoofdkantoor. EQIN blijft wel op de locatie Theemsweg 2 gevestigd met haar hoofdkantoor, magazijn en werkplaats. Het nieuwe kantoor wordt aan de achterzijde van het EQIN terrein gebouwd.

EQIN directeur Marco Zuijderwijk: 'We grijpen de nieuwbouw aan om niet alleen ons kantoor te innoveren, maar ook om ons verkoop- en verhuurmagazijn samen te voegen. Op dit moment zijn dat twee aparte magazijnen waar wij klanten voorzien van hun materieel. Dat gaan we gedurende de nieuwbouw anders inrichten, zodat klanten die zowel equipment bij ons willen huren als kopen, straks alles op één plek kunnen ontvangen. Bij het ontwerp en de inrichting van de nieuwbouw, het magazijn en ons terrein hebben we veel zorg en aandacht besteed aan veiligheid, één van onze kernwaarden.'

Bouwcombinatie Voortman – Van Wijnen VOF en hun onderaannemers Forteck en Klein Poelhuis verzorgen de nieuwbouw voor EQIN. Het ontwerp van het nieuwe pand is industrieel en voldoet volledig aan de omgevingseisen van de gemeente Rotterdam. Het nieuwe pand zal naar verwachting in oktober 2018 klaar zijn. 

Tijdens de heiwerkzaamheden worden zogenaamde vibropalen in de grond gevormd. Daarvoor worden eerst 26 meter lange buizen de grond in geslagen, die daarna worden gevuld en volgestort met beton. Met de 30 meter hoge heistelling worden de buizen daarna weer uit de grond getrokken.