Product was successfully added to your shopping cart.
NL 0800 837 48 73 BE 0800 211 71

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Van laag naar hoog sorteren

Van Noorloos Cascobouw is gespecialiseerd in het bouwen van aluminium constructies met meer dan 25 jaar ervaring in de maritieme sector. Klanten van het bedrijf zijn grote scheepsbouwers. Van Noorloos is al meer dan twintig jaar klant van EQIN en heeft een vestiging in Werkendam en sinds een jaar ook in Hardinxveld Giessendam.

Fabian van Noorloos runt Van Noorloos Cascobouw samen met zijn vader. “We maken scheepscasco’s, accommodaties en equipment voor met name schepen. Dat zijn schepen van allerlei verschillende uitvoeringen en formaten. De grootste uitdaging voor de bouw van jachten tot 500gt is toch wel het recht en strak houden van de plaatvelden en het lassen van de extrusiedekken. En de steeds lichter uitgevoerde constructies die moeten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen; alle landen en stuiken worden gecontroleerd met röntgenfoto’s.
Ik kan wel zeggen dat wij daarin expert zijn. Onze lassers gebruiken daarvoor uitsluitend de nieuwe Fronius TPSi’s omdat die daar uitermate geschikt voor zijn. Deze lasapparaten ondersteunen onze lassers maximaal bij het maken van deze uiterst gevoelige lassen met de speciale lasdraden.”

“Wij gebruiken al ruim twintig jaar uitsluitend Fronius lasapparaten in ons bedrijf, eerst via Interlas en nu al weer jaren via EQIN. Dat is een bewuste keuze, omdat ze zo gebruiksvriendelijk zijn. Neem bijvoorbeeld de overzichtelijke touchscreen displays en op overall lasbeeld geven ze het beste resultaat. We hebben ook andere merken getest, maar die leveren duidelijk een minder eindresultaat.Bovendien moeten onze lassers bij het maken van de casco’s in veel verschillende posities lassen. Een groot voordeel van de Fronius apparaten is dat ze zich vanzelf aanpassen aan de omstandigheden en zo heel goed meegaan in de vele overgangen die ze dan moeten maken. Het is eigenlijk gewoon zo dat onze ervaren lassers het niet zouden accepteren als we met een ander merk dan Fronius aankomen.”

“De service van EQIN is super! Zij zijn de enige die Fronius apparatuur verkoopt en verhuurt in Nederland. Door hen blijven we aangesloten op de nieuwste lastechnieken en dat is voor ons heel belangrijk. Ook als we bijvoorbeeld een storing hebben, hoeven we maar te bellen en dan staat de servicemonteur snel op de stoep. We hebben op dit moment meer dan 50 lasapparaten in ons bedrijf. Een deel daarvan hebben we gekocht, maar toen we recent onze vestiging in Hardinxveld openden, hadden we snel extra machines nodig. De huuroplossing van EQIN was voor ons de perfecte oplossing om snel onze lascapaciteit uit te breiden.”

18 dec. 2018 15:34:10 door Randy Cillekens Nieuws ,

De Oostenrijkse technologieleider Fronius heeft zijn assortiment handmatige lasapparatuur uitgebreid met drie apparaten voor het TIG-lassen. De MagicWave 230i, 190 en TransTig 230i. Deze interactieve TIG lasmachines zijn nu exclusief bij EQIN verkrijgbaar.

Lees meer
16 okt. 2018 08:58:29 door EQIN Fronius , TIG , lasmachine , Nieuws ,

Binnenkort betrekken wij ons nieuwe pand op onze bestaande locatie in Rotterdam Botlek. Daarom ruimen we onze voorraad lasdraden en elektroden op. Veel verschillende soorten elektroden en MIG- en TIG-draden. Zowel rollen als drums.

Lees meer
11 sep. 2018 11:25:09 door EQIN lasdraad , uitverkoop , magazijn , toevoegmateriaal , Nieuws ,

EQIN heeft besloten om haar opleidingsactiviteiten te beëindigen. De reden hiervoor is dat de schaal van EQIN Opleidingen onvoldoende is om deze activiteiten te continueren.

Deze strategische beslissing heeft geen gevolgen voor EQIN’s verhuur- en verkoopactiviteiten. EQIN is en blijft de grootste specialist voor de industrie in de Benelux als het gaat om de verhuur en verkoop van equipment met een uitgebreid portfolio.

Lees meer
28 aug. 2018 11:42:20 door EQIN EQIN , opleidingen , Nieuws ,

In 2015 is EQIN Opleidingen gestart met het aanbieden van volwaardige mbo-opleidingen voor lassers en pijpfitters. Dit gebeurt in een BBL-traject (beroepsbegeleidende leerweg). Anders dan bij de reguliere BBL-opleidingen hoeven de cursisten van EQIN Opleidingen niet een dag in de week naar een ROC voor hun theorielessen. Alle theorie- en praktijklessen worden op dezelfde locatie verzorgd volgens een flexibel schema. “De focus ligt op het ontwikkelen van vakmanschap en het zelfstandig inzetbaar maken.”

Lees meer
5 jun. 2018 07:19:05 door EQIN Nieuws ,

Met het ‘slaan van de eerste paal’ op 16 april is gestart met de nieuwbouw van het EQIN hoofdkantoor in de Botlek Rotterdam. Concrete aanleiding voor de nieuwbouw is de aanleg van het Theemswegtracé op de locatie van het huidige hoofdkantoor. EQIN blijft wel op de locatie Theemsweg 2 gevestigd met haar hoofdkantoor, magazijn en werkplaats. Het nieuwe kantoor wordt aan de achterzijde van het EQIN terrein gebouwd. 

Lees meer
17 apr. 2018 14:03:05 door EQIN Nieuwbouw , pand , hoofdkantoor , bouw , Nieuws ,

Het lassen van staal vereist stabiel en betrouwbaar gereedschap. Gereedschap dat onder zware omstandigheden, zoals op bouwplaatsen en in de metaalbewerking, feilloos werkt. Met de Fronius Transsteel 2200 introduceert EQIN in Nederland de eerste enkelfasige stroombron die MIG/MAG lassen, TIG lassen en elektroden lassen (MMA), combineert. 

Lees meer
15 feb. 2018 10:31:35 door EQIN Fronius , transsteel , lassen , nieuw , Nieuws ,

Ben jij een zeer ervaren lasser en vind je het leuk jouw kennis en ervaring te delen? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Lees meer
4 okt. 2017 08:42:33 door EQIN docent , instructeur , lassen , lasdocent , Nieuws ,

Rotterdam, 26 juni 2017: Royal Huisman, een scheepswerf gespecialiseerd in het bouwen van aluminium zeiljachten, start binnenkort met de bouw van een enorm zeiljacht van 81 meter. Dit betekent dat zij voor de duur van een jaar met een extra ploeg van 20 lassers gaan werken en hebben daarom 20 extra Fronius Puls-Mig machines nodig.

Lees meer
18 jul. 2017 08:36:57 door EQIN fronius , royal huisman , gt , zeiljacht , puls-mig , Nieuws ,

Op 6 mei j.l. sponsorde EQIN voor de tweede keer het Natte Voetjes Festival in Heiloo.

Lees meer
15 mei 2017 08:34:19 door EQIN natte voetjes , festival , sponsor , Nieuws ,
Van laag naar hoog sorteren